Durerea de dinţi: cum o calmezi rapid?

Durere violentă, neaşteptată, insuportabilă, pulsatilă: durerea de dinţi provoacă suferinţe teribile!

Iată câteva soluţii pentru a calma rapid şi eficace aceste dureri insuportabile.

Cuişoarele: chiar funcţionează!

Cuişoarele conţin 60-90% eugenol (substanţă antiinflamatorie, antibacteriana şi analgezică), de aceea ele constituie un remediu bun contra durerii de dinţi. De altfel, cuişoarele sunt chiar folosite de dentişti ca şi anestezic local. Striveşte câteva cuişoare şi aplică pudra pe dintele dureros, sau mestecă-le de 3-4 ori pe zi, până la întâlnirea cu dentistul.

Aplică gheaţă

Gheaţa opreşte circulaţia influxului nervos ce semnalează durerea, însă e doar o soluţie de moment. Nu aplica niciodată gheaţa descoperită direct pe obraz: înveleşte-o într- o materie curată (tifon) şi apoi aplică pe locul inflamat.

Băi de gură?

Băile de gură pot fi eficace pentru calmarea durerilor de dinţi, dar doar în unele cazuri! Ele tratează cu succes durerile legate de inflamarea gingiei, însă nu şi pe cele datorate cariilor. Foloseşte-le de 4-5 ori pe săptămână în faza inflamatorie, până la întâlnirea cu dentistul. Dacă nu ai probleme orale, folosirea acestor soluţii trebuie să fie doar tranzitorie, căci pot determina creşterea rezistenţei florei bucale.

Aplică soluţii anestezice

Dacă durerea devine insuportabilă, poţi încerca soluţiile anestezice vândute în farmacii. Sub formă de pasta sau lichide, ele îţi vor curma suferinţa.

Ulei esenţial de cuişoare

Ai nevoie de o soluţie naturală şi radicală? Optează pentru uleiul esenţial de cuişoare, ce conţine între 85-95% eugenol (puternic anestezic). Pune o picătură de ulei pe un beţişor de urechi şi aplică pe dintele dureros, apoi masează uşor. Atenţie: dacă durerea nu cedează după ce aplici acest ulei, mergi imediat la dentist! Uleiul esenţial de cuişoare este contraindicat la femeile însărcinate sau care alăptează, şi la copiii mai mici de 6 ani. El nu trebuie folosit mai mult de o săptămână.

Foloseşte periuţa şi aţa dentară

Ele nu calmează durerea, dar pot trata o durere asociată, datorată rămânerii resturilor între dinţi. Atenţie: aţa dentara şi periuţele inter-dentare trebuie folosite zilnic dacă ai spaţii mari între dinţi.

Alcoolul e eficace sau e doar o poveste?

Acest remediu binecunoscut nu are nici logică medicală: alcoolul nu e anestezic şi nu blochează durerea. El poate chiar să-i facă rău mucoasei bucale (o poate arde). Uită de această soluţie în caz de durerea de dinţi!

Trebuie să te speli pe dinţi?

  • Periajul dinţilor poate calma o durere violentă, deoarece elimină bacteriile, însă nu are rol în tratarea durerilor. Periajul are deci rol preventiv, nu curativ.

    După ce ai calmat durerea, este obligatoriu să mergi la dentist. Chiar dacă durerea s-a calmat, medicul trebuie să determine cauza ei şi să-i prevină evoluţia. Trebuie să ştii că o durere de dinte netratată corespunzător evoluează de obicei în abces.

Vezi originalul pe: ele.ro
Sursă foto: ziarulring.ro

 

Distribuie pe rețele sociale

0

Posibil să te intereseze și:

Comentarii:

710 Vizualizări